Videó: A gyermek jövője múlhat azon, hogy a gyógyulásakor megkapja-e ezt a segítséget

Az akadályokkal élő (balesetből felépült, égett, cukorbeteg, különleges gyógyászati segédeszközök használatával élő, látás- vagy mozgássérült) gyerekek mindennapi kihívásait mutatta be a kortársaknak és a pedagógusoknak az a szakmai programsorozat, melyet a Bethesda Gyermekkórház, a Vakok Iskolája, a Mozgásjavító EGYMI, a KórházSuli Alapítvány és a Millennium Háza közösen szervezett az esélyegyenlőség jegyében.

A szervezők lehetőséget teremtettek arra, hogy a pedagógusok útmutatást és eszközöket kapjanak a befogadó közösség létrehozásához, így segítve a beteg gyerekek elfogadását, társadalmi integrációjukat a kortárs csoportokon (iskolai osztályokon, baráti közösségeken) belül is.

A szervező intézmények otthonába kisebb és nagyobb diákok látogattak el, és érzékenyítő programokon mutatták meg nekik: mennyivel más beteg gyermekként az élet. Kipróbálhatták, hogy egy súlyos balesetet szenvedő gyermek miként képes mozogni merevítőkkel, bottal vagy kerekesszékkel. Egy másik foglalkozáson pedig bepillantást nyerhettek abba a hangszeres terápiába, amely az intenzív osztályon fekvő gyermekeknek (és szüleiknek is) segít a felépülésben. Az alábbi videóban a Bethesda Gyermekkórház  érzékenyítő foglalkozásain keresztül mutatjuk be azt a különleges munkát, melyet az ott dolgozók végeznek a gyermekek meggyógyításáért.