Első randi? Ezekre érdemes figyelni!

Egy első randevú gondolata egyszerre ijesztő és izgalmas mindenki számára. Néhány aranyszabályt mindenképpen érdemes észben tartani! 

Következzenek az első randi ötletek.

1. Önmagadat add

Ha csak egy tanácsot fogadsz meg randi ötletként, ez legyen az! Az első találkozón természetes, ha jobban izgulsz a szokásosnál, de az a legegyszerűbb stratégia, ha mindvégig hű maradsz önmagadhoz, hiszen a magabiztosság áll a legjobban mindenkinek. Azzal, ha más képet mutatsz, nem csak saját magadat, de a partneredet is félrevezetheted, és lehet, hogy pont ezzel teszed tönkre egy jó ismeretség kezdetét.

2. Legyen kiegyensúlyozott a beszélgetés

Egy beszélgetés akkor az igazi, ha mindkét fél egyenlően kiveszi belőle a részét. Amikor te beszélsz, légy nyitott, mesélj bátran, de ha lehet, maradj pozitív, a partnered az első randin nem azért van ott, hogy a panaszkodásodat hallgassa! Amikor a másik fél beszél, ne csak azt lesd, hogy mikor veheted vissza a szót, érdeklődj a mondanivalója iránt, tegyél fel kérdéseket, amik éreztetik vele, hogy megértő fülekre talált.

Egy margitszigeti sétához nem javasolt tűsarkút vagy lakkcipőt venni, egy elegáns vacsorán pedig inkább a sportcipődet hanyagold!Forrás: 123rf.com

3. Maradj megszokott terepen

Új dolgokat kipróbálni mindig izgalmas, de az első randin nagyobb biztonságérzetet nyújthat, ha olyan helyre esik a választás, amit már ismersz vagy olyan programot találtok ki, amiben már van tapasztalatod. Az ismert terep nyugalmat kelt, így magabiztosabb leszel és a partneredre is jobban tudsz koncentrálni, ha nem az új impulzusok veszik el a figyelmedet.

4. Öltözz csinosan, de kényelmesen

Egy randin érdemes csinosan kinézni, de vedd figyelembe, hogy a program milyen öltözetet kíván. Egy margitszigeti sétához, mint randi programhoz nem javasolt tűsarkút vagy lakkcipőt venni, egy elegáns vacsorán pedig inkább a sportcipődet hanyagold!
Bármiről legyen szó, olyan ruhát érdemes felvenni, amiben kényelmesen és magabiztosnak érzed magad. A saját kedved rontod el, ha az egész randevú alatt az öltözéked miatt feszengsz.

5. Légy felkészült

Általános jó tanács: készülj fel minden eshetőségre. Persze, ennek is megvannak az ésszerű korlátai, nem kérünk arra, hogy egy elsősegély dobozzal érkezz a találkozóra, de nem árt, ha van nálad tartalék pénz, zsebkendő, kézfertőtlenítő, ivóvíz és esős idő esetén esernyő. Sosem lehet tudni, mire lesz szükséged, és a felkészültség jó benyomást is kelthet a partnerednél!