Videó: Hogyan veszíthetjük el egymást a kapcsolatban?

Elromlott a kapcsolat, már nem megy minden olyan simán? Szakítsunk, kezdjük újra mással! Nem baj, ha már gyerek is van, túl macerás lenne dolgozni azon, hogy megértsük és elfogadjuk a másikat – legalábbis gyakran tapasztalható ez a fajta hozzáállás a párok között. Párkapcsolati szakértőt kérdeztünk arról, hogy mivel menthető meg a kapcsolat.

A párkapcsolati problémák megoldása, az elhidegülés, számonkérés, hibáztatás felismerése nem könnyű, de nem is lehetetlen! Amikor az "ügy" (például az, hogy megint elfelejtettél sört, tejfölt vagy kutyakaját venni) fontosabbá válik, mint maga a kapcsolat, akkor közösen kell tenni annak érdekében, hogy ne a partner lecserélésével (és a hibák újbóli elkövetésével) kísérletezzünk, és megmentsük a párkapcsolatunkat. A viszony megromlása sokszor elkerülhető nyílt és őszinte kommunikációval, mely megerősítheti a kapcsolatot.

Megmenthető-e még az a kapcsolat, amelyben már több a hibáztatás, mint a köszönet?Forrás: 123rf.com

A meglévő, sokszor több éves együttélés megmenthető az elhidegülés jelentkezése után is, bár a változtatás szándéka gyakran csak az egyik részről jelentkezik. Ám érdekes módon (és szerencsére) néha már ez is segíthet – erről beszél dr. Piczkó Katalin párkapcsolati szakértő.