5 tipp, ha nem akarsz megőrülni a féltékenységtől

Talán nincs ember, aki életében legalább egyszer ne lett volna féltékeny. Vannak, akik egyáltalán nem féltékenyek, de vannak, akik elismerik, túlságosan is él bennük az a bizonyos zöld szemű szörnyeteg. 

Nekik segítünk most a féltékenység kezelésében néhány remélhetőleg hasznos tippel.

1. Nézz szembe a féltékenységeddel!

Az első tanács akár a nulladik is lehetne, de valóban az egyik legfontosabb dolog, hogy valld be magadnak: „féltékeny vagyok". Ha önmagaddal szemben őszinte vagy, akkor a partnereddel is sokkal könnyebben meg tudod majd beszélni, hogy mi vagy ki zavar téged, mely jó út az egészséges kapcsolat kialakításához.

Ha van rá okod, úgy tiszta sor, de ha csak benned él az érzés, akkor is nézz szembe a féltékenységeddel!Forrás: 123rf.com

2. Ne cipeld magaddal a múltat!

Sokan ott követik el a legnagyobb hibát a párkapcsolatukban, hogy a régi, rossz helyzetekből indulnak ki. Ha megcsalt az előző párod vagy épp az első szerelmed, még nem biztos, hogy a jelenlegi is ezt fogja tenni veled. Amennyire tudod, zárd le a múltad fájó részét, dolgozd fel a mérgező kapcsolatok emlékét, a féltékenység helyett pedig legyél nyitott.

3. Tanulj meg bízni!

Szorosan kapcsolódik az előző ponthoz. Ha bízol a párodban, elkerülnek olyan kínzó állapotok, mint a bizonytalanság, az idegesség, a gyanakvás. Próbálj meg ne kutakodni a telefonjában, ne ellenőrizgesd, hogy mikor mit csinál a közösségi oldalain, és főleg ne gyárts olyan elméleteket, amiknek talán semmi köze a valósághoz. Helyette inkább beszélgess vele, falhoz állítás nélkül!

4. Ne hasonlítgass!

Egy sokadik nagy hiba, amit elkövethetsz, ha elkezded magadat másokhoz hasonlítgatni. Főleg ne olyanokhoz, akikre féltékeny vagy. Bízz magadban és ne vond kétségbe a párodnak azt a döntését, hogy téged választott. Nyilván jó oka volt erre, talán imádja a mosolyod, megőrül az alakodért vagy épp azt szereti benned, hogy mindig meg tudod nevettetni. Ezekre gondolj, mielőtt a másikat szebbnek/jobbnak látod magadnál.

Féltékenység ellen a meditáció is hasznosForrás: 123rf.com

5. Meditálj!

A féltékenység velünk született, természetes tulajdonság. Amíg felül tudsz rajta emelkedni, nincs is vele semmi baj. Amikor viszont azt érzed, hogy mindjárt felrobbansz és az ájulás kerülget, akkor hívd segítségül a meditáció alaplépéseit. Vegyél pár mély levegőt, majd keress egy csendes sarkot a lakásban vagy a munkahelyeden. Hunyd le a szemed, és képzeld magad egy csodálatos helyre, ahol jól érzed magad. Pár percig csak erre gondolj, semmi másra, amikor újra kinyitod a szemed, biztos hogy sokkal nyugodtabb leszel és a féltékenységed is enyhülni fog.