Mitől jó egy férfi az ágyban?

A legtöbb férfi szívesen hallja, ha azt mondják róla a nők, hogy jó az ágyban. A nők többsége szerint azonban nem a férfi technikája, hanem az intimitás a döntő a szexualitásban.

A Psychology Today cikkében a szerző, Aaron Ben-Ze'ev, filozófia professzor a híres amerikai színésznő, Sharon Stone szavait idézve elemzi, miért nem elegendő a párkapcsolatokban az, ha valaki ért a szexhez: „A nők képesek ugyan színlelni egy orgazmust. A férfiak azonban képesek színlelni egy egész kapcsolatot."

Technika és intimitás

Ahhoz, hogy jó legyél az ágyban, két központi tulajdonság szükséges: a tudás alapú technika és az érzelem alapuló intimitás.
A technika a fizikai tényezőkre vonatkozik, amikor a férfi tudja, hol és hogyan kell megérinteni egy nőt, mit kell mondania partnerének. A jó technikával a férfi összehangolja saját csúcspontját partnere csúcsélményével, akár huzamosabb ideig is megtartóztatva magát.
Az érzelmeken alapuló intimitás ennél sokkal összetettebb. Magában foglalja a mély közelséget, amely a kölcsönös összetartozás érzésével jár. Az intimitás hiánya gyakran rossz szexhez vezet. Ahogy egy házas nő mondta:

Tegnap este szexeltem a férjemmel, de úgy, hogy nem is érintett meg igazán, csak belém hatolt. Annyira szomorú voltam, hogy sírni tudtam volna.

Az intim szex Aaron Ben-Ze'ev szerint nem pusztán a behatolásról szól, a partnerek közötti pozitív, szoros érzéseket is magában foglalja.

Egy férfi aki csak a testhez ért, olyan mint egy tökéletesen kifaragott szobor aminek nincs szíveForrás: 123rf.com

A technika tanulható és személyes tapasztalatok alapján fejleszthető. Az intimitás viszont nem tanulnivaló, az a mélyebb közelség révén fejlődik ki. Nehéz hamisítani a technikát – vagy ismered, vagy nem –, de könnyen elsajátítható ismétlődő gyakorlatokkal és tanulással. Az intimitást is könnyű szimulálni egy kapcsolat elején, de lehetetlen tartósan, hónapokon, éveken át színlelni. Az érzékeny nők gyorsan felismerik a hamisságot, még akkor is, ha a kiváló technika eleinte megnehezíti azt.

Tartós intimitás

A filozófia professzor úgy véli, a szex minőségéért felelős két tényező nem mond ellent egymásnak. Egy férfi rendelkezhet jó technikával és tartós intimitást is kialakíthat egy kapcsolatban.
A szexuális találkozás előtti, alatti és utáni időbefektetés fokozza az intimitást és a romantikus köteléket. Összefüggés van a kapcsolat minősége és az olyan időbeli tényezők között, mint például az udvarlás ideje, a szexuális együttlétbe fektetett idő és a találkozás utáni intim tevékenységek időtartama. A jó technika garantálhat azonnali elégedettséget, az intimitás viszont azt határozza meg, hogy a partner szeretné-e látni a férfit másnap reggel is.

Összefüggés van a kapcsolat minősége és az intim tevékenységek időtartama közöttForrás: 123rf.com

Őszinteség

Az őszinteség elengedhetetlen az intimitás fenntartásához, s pont ez az, ami hiányzik a magukat szexuális szakértőnek mondók mechanikus viselkedéséből. A szexuális mechanika mesterei fejből tudják a női szexualitás minden csínját-bínját. Technikájuk ugyanaz, partnertől függetlenül. Azt mondják a nőknek, amit hallani akarnak, azonban az érzékeny nők hamar átlátnak a szitán.
Aaron Ben-Ze'ev úgy tartja, ezek a férfiak hozzáértők, de csak technikailag, csak a testhez értenek. Egy nőt idézve:

Olyanok, mint egy márványból kifaragott, tökéletesen cizellált szobor, aminek nincs szíve.

A velük való szex látványos, de hiányzik a lelki oldal, amikor az egyik lélek megérinti a másikat. Ezekkel a férfiakkal együtt lenni kellemes és izgalmas, ha a partner csupán a fizikai élményre koncentrál. Ha azonban egy nő mély intimitásra számít, akkor valószínűleg csalódás éri egy ilyen "szuperférfivel" való együttlét után.

Ha azonban a férfi nem csak tudásban, hanem az intimitásban is magas szinten művelt és őszinte, s a mély meghittséget kiváló technikával ötvözi, akkor menyílhatnak a párkapcsolat mennyei kapui.

Mi a szerelem?
A rózsaszín szemüveg kritérium? És mihez kezdjünk vele? Az élet értelme? Vagy lehetőség? Elolvasom