A szexnek is több stílusa van

Különbözőek vagyunk. Eltérő az ízlésünk, öltözködésünk, máshogy eszünk, más zenét szeretünk. Miért ne lenne különbség a szexuális stílusunkban is? Fontos tisztában lenni a különböző stílusjegyekkel, mert segíthet jobban megérteni, hogy az intimitás mely formáit találja valaki saját maga számára a leginkább kielégítőnek, és ugyanez igaz a partnerre is.

Nem egyszerű megoldani a problémát, amikor egy párkapcsolat két, egymást szerető tagjának eltérőek szexuális igényei. Az abszolút nyílt és őszinte kommunikáció segíthet megoldást találni.
Érdemes továbbá felfedezni saját és partnerünk szexuális stílusát, hisz ezek a jegyek és hangulatok váltakozva megjelennek a pár közös élete során.

Magadra ismersz a verywellmind.com szexuális stílusismertetése alapján?

Szexuális stílusok

1. Vicces

Ha szeretsz nevetni szex közben, és meg tudod nevettetni partneredet is, akkor a vicces stílus a tiéd. Itt minden arról szól, hogy érezzük jól magunkat az ágyban, a könnyedségé és a játékosságé a főszerep.

2. Dühös

A harag az alapvető emberi érzelmek egyike. Ez a fajta szexualitás akkor jellemző, ha a pár épp veszekedés után szeretkezik, úgymond „büntető jelleggel". Ehhez nagyon egy hullámhosszon kell lenni a partnereknek, hogy a dühös vadság kordában tartható legyen. Az is fontos, hogy a szexen túl a probléma megbeszélésére és megoldására is sor kerüljön.

Egy kivillanó fehérnemű láttán beindul az érzéki stílusú partnerForrás: 123rf.com

3. Érzéki

Ez a stílus kacér és érzéki, a fizikai örömszerzést keresi. Egy csábító pillantás, egy bók, egy kivillanó fehérnemű elegendő a pár számára a lendületes együttléthez. Ez a „csak a szex kedvéért szexeljünk" szex esete.

4. Lágy

Ez a szelíd, romantikus, gyógyító szex stílusa, amely masszázst, finom érintéseket és egymás szolgálatát helyezi előtérbe. Itt a másik kényeztetése, az odafigyelés, a neki való örömszerzés kapja az első helyet. Különösen arra koncentrál a stílus képviselője, hogy a lehető legtöbb jóleső érzést csalja elő partneréből aktus közben.

5. Fantázia

A fantáziajátékhoz kell a pár teljes együttműködése, hogy merjenek kísérletezni. Előbb ismerd meg a párod, és csak óvatosan oszd meg vele személyes szexuális fantáziáidat, s győződj meg róla, vajon a másiknak is valóban tetszik-e az ötlet! Közösen határozzátok meg az irányelveket és tartsátok tiszteletben egymás határait!

6. Spirituális

Ez a stílus test, elme és lélek egyesüléséről szól, a testi és szellemi vágyak együttes kielégítése a cél. A spirituális stílus tükrözi az egymás iránti mély megbecsülést. Az élet apró pillanatainak észrevétele és a  a kölcsönösség szintén vezéreleme.

A terápia sem ördögtől való

A szexuális stílusbeli különbségek feltárása, átbeszélése lehetővé teszi a párok számára, hogy jobban megértsék egymást, biztosítva, hogy mindketten elégedettek legyenek az ágyban magukkal és a másikkal is. Ha a pár, vagy akár egyik tagja is úgy érzi, sem egyedül, sem együtt nem tudják áthidalni a szexualitás során megjelenő szakadékot, akkor szakmai segítséget lehet igénybe venni a különbségek összeegyeztetéséhez. A szexuális terápia és a párterápia jó megoldás lehet, a szakemberek számos pár életét támogatják szexualitásuk rendbehozatalában.

A monogámia nehézsége, és ami segíthet ezen
Úgy érzed, megkopott a szenvedély köztetek? Az idő és a tartós együttélés elfárasztja az erotikus energiát a hosszú távú kapcsolatokban. Ám nem kell, hogy ez így maradjon, van visszaút a monogámia keretein belül is. Elolvasom