A kapcsolatnak jót tesz, ha a nőnek van énideje - go with the flow

A flow és az énidő az elmúlt évtizedben kap egyre nagyobb hangsúlyt nem csupán az egyéni fejlődés kulcstényezőjeként, hanem a boldog párkapcsolat fontos egyensúlyi elemeként is. Három szakember foglalja össze rövid videónkban, hogy miként tehet jót magának az, aki engedi a párjának, hogy belemerülhessen a kedvenc elfoglaltságába – akár egyedül, nélküle is.

A hosszú, örömteli párkapcsolat nem csupán a közös élmények megélésével valósítható meg, hanem azzal is, ha a két fél a saját énidejét is megkapja, ha hagyjuk a másikat önállóan is kikapcsolódni.

Megátod, az énidőmmel te is jól jársz!Forrás: 123rf.com

Ne arra gondoljunk, hogy a párunkat elzavarjuk a barátaival sörözni és akkor majd átéli a flow-t, hanem arra, hogy ha van olyan hobbija, tevékenysége, sportja, akár munkája, ami igazi örömmel tölti el, akkor megengedjük neki, hogy ezt gyakorolhassa. Az összpontosult, a motivációt a maximumig fokozó élmény ugyanis olyan plusz energiát ad az azt átélőnek, amit aztán „hazavisz", és egy örömtől sugárzó, kisimult partnert kapunk. A nőknek talán kevesebb ideje van minderre. 

Tanácsot kértünk dr. Piczkó Katalin pszichiátertőlAntal Balázs művésztől és Tóth Sára táncterapeutától, akik mind arról beszélnek, hogy ők mit tapasztalnak: a nők miként és mire tudják jól kihasználni az énidejüket.