5+1 árulkodó jel, hogy elhidegültetek egymástól

Olyan sokszor van, hogy nem figyelünk a jelekre. Érezzük, hogy az addig jól működő kapcsolatunkban valami megváltozott, már nem az igazi, de nem nézünk szembe a problémákkal, inkább szőnyeg alá söpörjük. Pedig az elhidegülés pontosan itt kezdődik.

Az elhidegülés jelei még nem adnak okot a szakításra/válásra, csak éppen figyelmeztetések: nem jó az irány, tegyetek valamit ellene. Ha időben észreveszitek, hogy az alábbi dolgok megváltoztak, akkor még van remény, lehet dolgozni a kapcsolatotokon.

Az elhidegülés egyik jele, ha már veszekedni sem akartokForrás: 123rf.com

1. Nem vagytok már egymásra kíváncsiak

Emlékeztek még, hogy milyenek voltak a valódi beszélgetéseitek? Ha azt érzitek, hogy lassan már felidézni sem tudjátok, hogy mikor volt ilyen utoljára, akkor az első jelen már túl vagytok. A „milyen volt a napod?" kérdés még elhangzik, de már nem figyeltek a válaszra. Nem emlékeztek, hogy épp kiről is beszélt, de talán arra sem, hogy mit is csinál. Míg korábban igyekeztetek figyelni, mindent megjegyezni, most ezt valahogy már nem számít. Ráadásul a közös témák is elvesztek.

2. Több időt kapnak a barátok és a család

Egyfajta menekülés egymás elől, ha egyre több lesz az olyan program, ahol nem kettesben, hanem nagyobb társaságban vagytok. Feltűnő ez akkor, ha korábban alig voltak barátaitok, de most az összes távoli ismerőst/rokont elő kell keresni, hogy legyen elfoglaltság és főleg társaság. Így azokat az energiákat, amit eddig kettőtökre fordítottatok, most másokra irányítjátok, és ha nem is néztek mélyen magatokba, tudjátok, hogy miért van.

Nem jó, ha már idegennek érzed a másikatForrás: 123rf.com

3. Az érzés, mintha egy idegen lenne melletted

Sokszor érzed azt, hogy olyan, mintha nem is ismernéd a másikat? Az elhidegülés egyik biztos jele, amikor már nem társként, hanem egyszerű „lakóként" nézel a párodra. Ez kialakulhatott pont az első két jelből, hogy nem beszélgettek már és nincsenek közös programok. Már nem tudjátok egymás gondolatait kitalálni, sőt, nem is akarjátok...

4. Elmúlnak a veszekedések

Ezen sokan meglepődnek, mert úgy gondolják egy rossz párkapcsolatban mindig veszekedni kell. A veszekedés egyébként – megfelelő mennyiségben – még hasznos is lehet, hiszen ekkor csiszolódtok egymáshoz. Fontos, hogy tudassátok egymással, ha valami rosszul esik, ne tartsátok magatokban. Ám, ha már annyira kihűlt a dolog, hogy az sem számít, hogy mit gondol a másik, az már nagyobb bajt jelez.

5. Elmúlik az intimitás

Az intimitást két részre lehet osztani: van a szex és van a csók, ölelés, simogatás. Ha a szex része megváltozott vagy kevesebb, vagy egyáltalán nincs, nem kell magyarázni, hogy mit jelent. Ám akár még egy ilyen időszakotok is lehet, nem kell feltétlenül a legrosszabbra gondolni. Ám ha a simogatások, a kedves ölelések, az apró puszik is eltűntek a mindennapokból, akkor arra már nehéz logikus választ találni. Be kell látni, hogy elhidegültetek egymástól.

A szexnek is több stílusa van
Különbözőek vagyunk. Eltérő az ízlésünk, öltözködésünk, máshogy eszünk, más zenét szeretünk. Miért ne lenne különbség a szexuális stílusunkban is? Elolvasom!

+1. Ne adjátok fel!

Ha az alábbi jelek közül bármelyik igaz rátok, akkor ideje segítséghez fordulni. Akár ketten is megpróbálhatjátok rendbe hozni, ha mind a ketten a változás mellett vagytok. Ha nem megy, nyugodtan forduljatok szakemberhez, és együttes erővel próbáljátok megmenteni a kapcsolatotokat.