Ezt tedd, ha valódi partnereddé akarod tenni a pasid

Nem minden férfi beszél könnyen érzéseiről, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy nincsenek is neki – sőt! Tippjeink segítségével eszközt adhatunk kezedbe, hogy közelebb tudj kerülni azokhoz is, akiknek nehezebb megnyitni. Férfiak, ne görgessetek tovább: a trükkök nőknél ugyanígy alkalmazhatók!

A férfiak érzései épp olyan mélyek, mint a nőké, de lehetséges, hogy a társadalmi nyomás vagy korábbi csalódásaik, esetleg neveltetésük vagy személyiségük miatt kicsit nehezebben nyílnak meg. Ez azonban nem fogja megölni a kapcsolatot: igenis elő tudod csalogatni a legzárkózottabb férfiből vagy nőből is gondolatait, ha megtalálod hozzá a kulcsot.

Beszélgetve találhattok újra egymásraForrás: 123rf.com

Tippgyűjteményünk a WebMD tanácsai mentén segít abban, hogy könnyebben menjen az ügy. Íme!

1. Indirekten kezdeményezz párbeszédet: ne azzal állj elé, hogy szeret-e még igazán, hanem kérdezd meg, ha elutaznátok kettesben, mit csinálna szívesen, milyen kedves emlékei vannak kapcsolatotok hajnaláról, vagy épp te mondd el, miként gondoltál, gondolsz rá!

2. Fordítsd le szavakra tetteit: lehet, hogy nem mondja óránként, hogy szeret, de reggel megmelegíti a tejeskávéd, mire felkelsz, mindig kiviszi a szemetet és gondoskodik arról, hogy a kedvenc fehérborod ott legyen a hűtőben, ha ünnepeltek.

3. Közös tevékenységekben kapcsolódj vele: amikor elkezdtetek randizni, biztosan eljártatok koncertre, utazgattatok, kirándultatok és a többi. Ne hagyd, hogy a kapcsolat a hétköznapok automatikus cselekvéseibe fulladjon bele, ne csak vásárolni járjatok együtt. Már heti egy közös mozieste otthon is változatosságot jelent és olyan új izgalmat visz a kapcsolatba, amitől visszatalálhattok a kezdeti egymás iránti feltétlen érdeklődés időszakához.

4. Ugyanakkor a hobbijára is hagyd, hogy ideje legyen – akárcsak neked a sajátodra! Az énidő tölt föl, ezt ne csak magunknak adjuk meg. Ha elmeséli, milyen volt falat mászni vagy horgászni, az újabb lehetőség arra, hogy kapcsolódhassatok egymáshoz az élménybeszámolók révén.

Kell a testi harmónia isForrás: 123rf.com

5. Ne dédelgesd a haragod vele szemben! Ha valamilyen problémátok van, beszéljétek meg. A férfiak nagy része ezt jobban szereti, mint ha a partnerük gesztusaiból kellene kiolvasni, mi a gond. Valójában te is jobban szeretnéd ezt, nem? Ne célozgass, mondd el, mit szeretnél, vagy mi bánt.

6. Ismerd el tetteit! Jóleső érzés, ha az, aki a legfontosabb neked, kompetens személyként ismer el.

7. A szex fontos. Jó esetben a pár mind a két tagjának kellemes, de a férfit izgatja, ha nőként kezdeményezel. Nyugodtan beszélj neki vágyaidról, mert szex terén is érvényes, hogy amire csak gondolsz, azt nem biztos, hogy ki fogja tudni találni párod.

8. A férfiak épp úgy akarnak és hajlandók tenni kapcsolataikért, mint a nők. Ne írd le azzal, hogy neki biztosan nem is fontos az egész, jó eséllyel ez ugyanis nincsen így még akkor sem, ha gondjaitok vannak. Megint csak: az őszinte kommunikáció fontos, de nem mindig érdemes ajtóstul rontani a házba, indirektebb módon is meg lehet közelíteni bizonyos kérdéseket.

9. Ne a sztereotípiák szerint gondolkodj partneredről. Ez mindkettőtök szempontjából káros és csak ellentéteket fog szítani hidak építése helyett.

Az elhidegülés jelei
Vannak árulkodó jelek, melyek valószínűsítik, hogy kapcsolatotok kihűlőben van: ha idejében lépsz, sokszor azért még menthető lehet a helyzet. Elolvasom

10. Ne hidd, hogy nem figyel! Lehet, hogy nem bólogat és hümmög, de ettől hallgat téged, csak épp fel is dolgozza, amit mondtál. Kivéve, ha közben a telefonját is nyomkodja – akkor valószínűleg tényleg nem figyel.