Videó: Egyedülálló, holisztikus szemlélet az idősek gyógyításában

Komplex, testet és lelket is gyógyító szemléletű, holisztikus alapokon nyugvó geriátriai ellátás érhető el októbertől a budapesti zsidó Szeretkórházban felekezettől függetlenül, országos lefedettséggel.

A betegek egyre inkább a holisztikus ellátási módot keresik, a testi-lelki-szociális hangsúlyú odafordulást, ugyanakkor kevés itthoni kórház hitvallásának része. A holisztikus gyógyítás népszerűségének oka, hogy ilyenkor a kezelésben résztvevő orvosok és szakszemélyzet a beteget nem csak a tünetei vagy a szervei állapota alapján gyógyítja, hanem mindehhez hozzáteszi a pszichés állapot felmérését, javítását.
Geriátria vagyis az idősgyógyászat sajátos módon, különösen is igényli a lelki támogatást. Idős korban jellemzőbbek egyes betegségek, ugyanakkor egy időben több tünet és kórkép is fennállhat, ezek gyakran sajátosan összefonódnak, nehezítve a diagnózist és a kezelést. A geriátriai ellátásról és a holisztikus szemléletről dr. Shemesh Assaf, a Mazsihisz Szeretetkórházának főigazgatója beszélt a Gyógyzónának.

A második ütemben elkészült szárny átadása most történt meg, itt ambuláns rendelők, egy 60 ágyas rehabilitációs osztály, illetve irodák és oktatótermek kaptak helyet.