3+1 tárgy, melyekről nem sejted, hogy megbetegíthetnek

Valószínűleg bele se gondolsz abba, mennyi minden hatással lehet az egészségedre. Igyekszel megfelelően táplálkozni, mozogni, ám mégis előfordulhat, hogy valami levesz a lábadról. Az Unilife összeállításából kiderül, mire érdemes figyelned.

Banálisabb dolgok miatt is meg lehet betegedni, mint gondolnád. Legtöbbször olyan tárgyak okozzák a betegséget, amit minden nap használsz, ezért fokozottan ügyelned kell arra, hogy rendszeresen tisztítsd őket – olvasható az unilife.hu oldalán.

1. Cipők

Az arizonai egyetem mikrobiológusa, dr. Charles Gerba vizsgálatai bizonyították, hogy a cipőkön rengeteg baktérium van, a külső és a belső felületén egyaránt. Egy kísérlet után, amikor is a résztvevők két hétig egy teljesen új cipőt kezdtek, viselni kiderült, hogy ezek külső felületén körülbelül 451 000 darab, belső részben pedig 2887 darab baktériumot találtak. Pont ezért érdemes cipőinket rendszeresen tisztítani, és mellőzni az elfelejtett holmik miatti lakásba való visszafutást.

A lábbeliden kívül-belül egyaránt rengeteg potyautas baci utazhatForrás: 123rf.com

2. Fogkefe

Mindenképp ügyelj arra, hogy megfelelően tárold a fogkefédet. Ezt úgy kell értelmezni, hogy használat után öblítsd el, és lehetőleg egy elszeparált helyen tárold. Erre megfelelő lehet egy fürdőszobai szekrény, nem kell komolyra gondolni. A lényeg, hogy ne érintkezzen mindennel, és hogy háromhavonta, illetve betegség után lecseréld.

Ügyelj a fogkeféd megfelelő tárolására és időben történő cseréjére!Forrás: 123rf.com

3. Ágynemű

Minden éjjel a saját elhalt sejtjeidre hajtod le a fejed, majd mellettük ébredsz. Annak érdekében, hogy ne ez a gondolat kísértsen téged, érdemes az ágyneműdet rendszeresen mosni – nyáron akár gyakrabban is – annak érdekében, hogy ágyad friss és tiszta maradjon.

Érdemes az ágyneműdet rendszeresen mosni annak érdekében, hogy fekvőhelyed friss és tiszta legyen.Forrás: 123rf.com

 +1 Pénz

Minél kisebb értékű, annál többször cserél gazdát. Ahelyett, hogy készpénzzel fizetnél használd inkább a bankkártyádat, így távol tarthatod magad a különböző baktériumoktól.

A pénz az egyik legpiszkosabb dolog a világon és gondolj bele: minél kisebb címletű, annál többször cserél gazdátForrás: 123rf.com

 

20 másodpercig moss kezet!

Ha 20 másodpercnél rövidebb ideig tart még a legalaposabb kézmosás is, akkor vírusok, baktériumok maradhatnak a bőrön és juthatnak be az emberi szervezetbe. A koronavírus-fertőzés veszélyének idején különösen fontos, hogy odafigyeljünk a megelőzés egyik legalapvetőbb módszerének hatásosságára is.

Elolvasom