Oltási akcióhét: Időpontfoglalás nélkül lehet vakcinát kérni

November 22-28. között oltási akcióhét lesz a kórházi oltópontokon. 101 megyei és városi kórházban, reggel 7 és este 19 óra között várják majd azokat, akik még nem kapták meg a koronavírus elleni vakcinát, de szeretnék beadatni. A kórházak megemelt kapacitással készülnek az akcióhétre.

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon. A kórházak országszerte – Budapesten kiemelten – megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják azon a héten a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is – adta hírül a koronavirus.gov.hu oldal.

Regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontraForrás: 123rf.com

Regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra

Az oltatlanok kivételesen előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra. Ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el, és oltásuk érkezési sorrendben történik. Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasolják akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni.

Öt féle vakcina áll rendelkezésre

A most terjedő delta vírusmutáns az oltatlanokra a legveszélyesebb, náluk súlyos megbetegedést okozhat a koronavírus új variánsa. A portál szerint a beoltottak kevesebb, mint 1 százaléka betegszik meg, míg ez a szám szakértők szerint tízszeres az oltatlanok esetében. A kórházi oltópontokon öt féle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. Természetesen az oltási akcióhét előtt és után is fel lehet venni az oltást.

Oltási akcióhét november 22-28-igForrás: AFP/Angela Weiss

Ajánlott a harmadik oltás felvétele is

Az oltási akcióhéten azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül a kórházi oltópontokra, akik a harmadik oltásukat szeretnék felvenni. Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta.

Újabb vakcinaszállítmány érkezett Magyarországra

A héten újabb, több mint 240 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra, ezzel az országba szállított oltások mennyisége elérte a 10,1 millió adagot - tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. az MTI-t.

Európa az egyetlen régió, ahol emelkedik a Covid-fertőzés
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint október közepén 7 százalékkal nőtt az új koronavírusos megbetegedések száma Európában. Elolvasom!

A november 4-ei adatok szerint Magyarországon a beoltottak száma 5 962 878 fő, közülük 5 744 219 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 274 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. A szerdai napon 6268 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 885 360 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írta a koronavirus.gov.hu.