5 egészségtudatos ajándéktipp karácsonyra

Hogy állsz a karácsonyi ajándékok begyűjtésével? Van már ötleted arra, hogy kinek mit vegyél? Ha nincs még meg a lista, vagy kétségeid vannak, olvass tovább! Van néhány dolog a tarsolyunkban!

A klasszikus karácsonyi témájú amerikai filmekben előbb vagy utóbb, de biztosan feltűnik egy-egy korcsolyázó pár. Mondjuk a Central Park jegén, kellemes zene kíséretében, háttérben egy hatalmas karácsonyfával. Nem csoda, hogy ilyen sokszor használják a rendezők ezt a témát, hiszen korcsolyázni jó. A testnek és a léleknek is felüdítő, amikor egy hosszú munkahét után az ember kimegy a jégre. Már ha van mit húznia a lábára! Ha nincs, akkor bizony be kell szerezni egy jó korcsolyát! Ha tudjuk, hogy szerettünk többször is szeretne siklani, meglephetjük egy koribérlettel is!

Karácsonyi korizás: üdítő testnek és léleknekForrás: 123rf.com

Jó, ha tudjuk, hogy a téli sportok esetében a védőfelszerelés is nagyon fontos! A térd-, könyök-, valamint a tenyér- és csuklóvédő nagyon hasznosak lehetnek, amikor esésre kerül a sor. Az pedig, ha kezdők vagyunk, bizony sokszor bekövetkezik majd. Elég egyetlen óvatlan pillanat, és máris a földön találjuk magunkat.

Így készülj fel, ha télen kirándulsz!
A hűvös évszakban sem kell a négy fal közt maradnod, hiszen egészséged is támogatod azzal, ha ilyenkor is nekivágsz a természetnek: segítünk, hogy alaposan felkészülhess az őszi-téli túrákra. Elolvasom

Ha túl vagyunk a korizáson, és szívesen ejtőznénk egyet, elmehetünk egy kellemes masszázsra. Amellett, hogy oldjuk vele a mozgás okozta izomfeszülést, növelhetjük az inak és az ízületek hajlékonyságát is. A masszázs jótékony hatásai között tartjuk számon, hogy rendezi a vérnyomást és kedvező hatással van a nyirokkeringés szabályozására, valamint az anyagcserére is. Emellett természetesen a lelkünknek is jót teszünk: oldjuk vele a stresszt, a nyugtalanságot, sőt, még azon is segít, ha alvásproblémáink vannak! Mindezek mellett növeli az önbizalmat, önértékelést, és javítja az intuíciós képességeket is. A masszázs karácsonyi ajándéknak is remek ötlet, az ajándékozó egészen biztosan imádni fogja a kényeztetést!

A masszázs karácsonyi ajándéknak is remek ötletForrás: 123rf.com

Az ünnepi hangulat fényét emelheti egy-egy, a tudatos egészség jegyében választott ajándék is a fa alá! A barátokat, családtagokat meglephetjük olyan dolgokkal is, amik jó eséllyel nem egy szekrény mélyén végzik majd a haszontalanságok között, hanem praktikus társak lehetnek a mindennapokban. Hogy csak egyet említsünk, a vízszűrő kancsók például minden háztartásban jól jöhetnek. Használatukkal a család kedvenc ételei, italai még finomabbak lehetnek. Ezek a kancsók ráadásul környezetbarát kialakításúak is, mindenképpen jól fognak mutatni a karácsonyfa alatt.

Ne feledjük: a karácsony a szeretet ünnepe. Nem az számít, hogy ki mit vesz a másiknak, vagy mit kap tőle, hanem hogy mindezt szeretetben és egészségben tegye!

A szeretet döbbenetes pozítív hatásai egészségünkre
Boldogság, ha szerethetünk és szeretnek bennünket. A bensőséges kapcsolatok tudományosan bizonyított jótékony hatással bírnak egészségünkre. Elolvasom