Szakértőink

Dr. Barta Zsolt
Belgyógyász, gasztroenterológus szakorvos
1991-ben végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán, majd a III. Belgyógyászati Klinikán dolgoztam, itt belgyógyász, majd gasztroenterológus szakvizsgát szereztem. Klinikusként a fekvőbeteg ellátás mellett vezettem az Endoszkópos Laboratóriumot és az Immun-Gasztroenterológiai Szakrendelést. Jelenleg az Infektológiai Klinikán hepatológusként is dolgozom. Oktatóként és tudományos kutatóként is tevékenyen részt vettem az egyetemi életben. PhD fokozatot szereztem, majd akkreditált oktatója lettem a Petrányi Gyula Klinikai Immunológiai és Allergológiai Doktori Iskolának. Főbb érdeklődési és kutatási területeim az immunpathogenezisű tápcsatornai betegségek.
Dr. Barta Zsolt cikkei
Dr. Fekete Attila
Plasztikai sebész
1988-ban végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, majd az egyetem Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikáján dolgoztam. Rendelkezem traumatológiai, kézsebészeti, plasztikai és égéssebészeti szakvizsgával. A debreceni évek után Budapesten folytattam munkámat, érdeklődésem elsősorban a plasztikai sebészet, a helyreállító és esztétikai beavatkozások felé fordult. Több éven át dolgoztam plasztikai sebészeti osztályon. Hat éven át Németországban és Ausztriában végeztem plasztikai sebészeti tevékenységet, majd öt éve felkérést kaptam a Honvédkórház Plasztikai és Égéssebészeti Osztályának vezetésére. Öt éve dolgozom ismét a Honvédkórházban. Az eltelt harminchárom évben közel tizenötezer beavatkozást végeztem. Huszonöt éve vezetek egy plasztikai sebészeti magánrendelést is az Istenhegyi Magánklinikán. Érdeklődési területeim: emlő helyreállítás daganat miatti eltávolítást követően, az emlő asymetria kezelése, nagyfokú testsúlyvesztést követően kialakult bőr feleslegek korrekciója, különböző eredetű lágyrész hiányok pótlása, emlő korrekciók (nagyobbítás, kisebbítés, felvarrás), kézsebészeti beavatkozások.
Dr. Fekete Attila cikkei
Dr. Kálmán Éva
Belgyógyász, nefrológus szakorvos
2002-ben végeztem a Semmelweis Egyetemen, majd a Kistarcsai Flór Ferenc Osztály Belgyógyászati Osztályán kezdtem el dolgozni. Már ott megfogott a belgyógyászat szépsége, a komplex problémák megoldásának lehetősége. 2005 óta a Szent Margit Kórház Nephrológiai osztályán dolgoztam, több, mint 10 évet. A kiváló kollegiális légkör lehetőséget adott nemcsak a nephrológia mély megismerésére, de a belgyógyászat alapos elsajátítására, a társszakmák részére adott továbbképzések megtartására. A rendszeres betegoktatás, melyre nagy hangsúlyt fektettünk, jobb együttműködést tesz lehetővé az orvos és beteg között, mely krónikus betegségek esetén különösen fontos. 2020 óta a Budai Egészségközpontban belgyógyászatot és nephrológiát rendelek. Hiszem, hogy megfelelő együttműködéssel a vesekárosodás progressziója megállítható, sokszor visszafordítható. Különösen szép feladatnak tartom 1-1 komplexebb problémakör megoldását, összetett kórképek diagnosztizálását. Az oly gyakori magasvérnyomás, cukorbetegség veseszövődményeinek kontrollálása szintén a nephrológus feladata. Szabadidőmben szívesen túrázom 3 gyermekemmel, vitorlázom, színházba járok.
Dr. Kálmán Éva cikkei
Dr. Nyirkos Péter
Bőrgyógyász szakorvos
A Debreceni Orvostudományi Egyetemen végeztem 1983-ban, Summa Cum Laude minősítéssel. Az egyetem Bőrklinikáján kezdtem meg ugyanebben az évben a munkát. Általános bőrgyógyászati, gyermek bőrgyógyászati és égési osztályon dolgoztam. Ezek mellett folyamatosan elláttam a mykológiai (gombás betegségek) szakrendelést, illetve egy-egy időszakban a kozmetológia és allergológia szakrendelést is. Jelentős számú bőrsebészeti beavatkozást is végeztem. Két éven át a McGill egyetemen meghívott kutatóként dolgoztam biokémiai és immunológiai témákon. Közben rendszeresen látogattam a McGill Egyetem bőrgyógyászati tanszékének továbbképzéseit, konzultációit. Hazatérésem után a gyógyszeriparban, illetve informatikai területen dolgoztam, közben elindítottam első magánrendelésemet.
Dr. Nyirkos Péter cikkei
Dr. Piczkó Katalin
Pszchiáter, tréner, coach
1988-ban végeztem Szegeden a Szentgyörgyi Albert Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi karán. 1992-ben pszichiáterként szakvizsgát tettem, ezt követően pedig három évig a Pécsi Pszichiátriai Klinika különböző módszerspecifikus pszichoterápiás képzésére jártam. NLP master diplomát szereztem, és huszonhárom éve trénerként, coachként is dolgozom saját cégemben, szakmai vezetőként, a Tolerance Training kft-nél. 2017-ben az Európai Mentoring és Coaching Szövetségnél senior practitioner akkreditációt szereztem, a Pécsi Tudományegyetem Business Coach szakán diplomáztam, jelenleg több tárgyat ugyanezen egyetemi képzés keretein belül oktatok. Tíz éve rendszeresen szervezünk akkreditált, saját oktató kurzusokat is a Tolerance Tréner és Coach Akadémián. Kedvenc elméleti megközelitéseim: az Erőszakmentes Kommunikáció, a Gestalt módszertan, valamint a Process Communication Model, melynek trénere is vagyok. Két éve szervezzük az Igen a Nemek Közt párkapcsolati edukációs programunkat, színházban, online, és élő kurzusokon. Mindannyiunknak lehetőségünk van rálátni önmagunkra, s negatív szocializációs és transzgenerációs mintáinkat megváltoztatni. Hiszek abban, hogy egy pozitív, elfogadó, biztonságot nyújtó környezetben mindannyian hozzáférünk belső erőforrásainkhoz, és képesek vagyunk felfedezni szárnyainkat.
Dr. Piczkó Katalin cikkei
Dr. Pukoli Dániel
Neurológus szakorvos
2014-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán, majd 2020-ban neurológia szakvizsgát szereztem. Főbb érdeklődési és kutatási területeim: sclerosis multiplex, gondolkodási (kognitív) zavarok, fejfájás, demencia (szellemi hanyatlás, memóriazavar) és alvászavarok. A betegellátás mellett tudományos kutatásokat is végzek sclerosis multiplexben, továbbá megkezdtem Ph.D tanulmányaimat, egyéni képzés keretében az SZTE Klinikai Orvostudományi Doktori Iskolában. A munkám során a minél magasabb szakmai színvonal mellett a lehető legnagyobb hangsúlyt fektetem a megfelelő orvos-beteg kapcsolat és bizalom kialakítására.
Dr. Pukoli Dániel cikkei
Dr. Somogyi Orsolya
Gyógyszerész
A Semmelweis Egyetemen szereztem meg gyógyszerészi diplomámat és szakvizsgámat, majd később itt védtem meg doktori értekezésemet. Jelenleg az egyetem adjunktusa vagyok, a gyógyszerészhallgatók képzésében, továbbá gyógyszerész kollégáim szak- és továbbképzésében vállalok szerepet. Tagja vagyok a Magyar Gyógyszerészi Kamara országos elnökségének. Az oktatási feladatok mellett egyik családi gyógyszertárunkban állok a betegek szolgálatában, hivatásként tekintek a magyar lakosság gyógyszerekkel kapcsolatos ismereteinek fejlesztésére és a gyógyszerészi tanácsadásra.
Dr. Somogyi Orsolya cikkei
Dr. Száray Eszter
Gyermekgyógyász szakorvos
Házi gyermekorvos vagyok Biatorbágyon és Herceghalmon. Az egyetem után 10 évig dolgoztam a Heim Pál Gyermekkórházban. Nehéz szívvel váltottam munkahelyet, a kórházi gyógyítást adtam fel a körzetért. Kicsit tartottam attól, hogy majd visszavágyom az osztályos munkára, ahol egy nagyon jó csapattal dolgoztam együtt, de a körzetben annyi szeretetet kapok – főleg a gondozottaimtól, de a szüleiktől is – hogy ez nem történt meg. A gyermekorvosok mindig „fiatalok” maradnak, hiszen a gyerekek nem engedik, hogy megöregedjünk. Ha bármelyik reggel egy kicsit is rosszkedvűen vagy fáradtan indulok a rendelőmbe, rögtön az első kis páciensem mosolya megnyugtat, ha sírós kis arcból mosolygós arcot tudok „varázsolni”, ha „kekszes doktor néninek” hívnak, és nem félve jönnek a rendelőmbe. Ilyenkor tudom, hogy jó helyen vagyok. Biatorbágy lett a második otthonom (sokszor az első az itt töltött időt nézve). A gyermekorvoslás a családom életét is végig kíséri. Édesanyám a mai napig bölcsőde orvosi teendőket lát el, és büszke vagyok, hogy nagyobbik lányom is követi ezt a hagyományt.
Dr. Száray Eszter cikkei
Dr. Zöld Éva
Belgyógyász, immunológus szakorvos
2003-ben végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán, majd 2004-tól a III. Belgyógyászati Klinikán kezdtem el pályámat, ahol jelenleg is dolgozok. 2009-ben belgyógyász, majd 2011-ben klinikai immunológus és allergológus szakvizsgát szereztem. Klinikusként a fekvőbeteg ellátás mellett 2008-tól általános belgyógyászati majd 2011-től immunológiai szakrendelést vezetek. 2004 óta az általános orvos, fogorvos és népegészségügyi képzés oktatója vagyok. 2011-ben PhD fokozatot szereztem, majd akkreditált oktatója lettem a Petrányi Gyula Klinikai Immunológiai és Allergológiai Doktori Iskolának. Főbb érdeklődési és kutatási területeim a szisztémás autoimmun betegségek pathogenezisének vizsgálata.
Dr. Zöld Éva cikkei