Videó: Fogyás műtéttel - ez egyáltalán nem a könnyebbik út, viszont legalább sikeres

Sokan azt gondolják, hogy műtéttel nagyon könnyen és egyszerűen lefogyhatnak. Pedig ez csak részben igaz. A műtéti eljárásokért ugyanis (pénzben és más módon is) meglehetősen nagy árat kell fizetni.

A testsúlycsökkentő műtétek, az elhízás kezelésére kialakított sebészeti eljárások egyre nagyobb teret kapnak, Magyarországon már több ezer ember életét változtatták meg. Ám sokan azért titkolják a rajtuk elvégzett beavatkozást, mert az emberek többsége nincs tisztában azzal, hogy a műtét nemcsak nagyon drága, hanem emellett teljes életmódváltást kíván. Igaz, a siker végre nem marad el, és az elért karcsúság így végre megtartható!

 

Fogyás műtéttel. Vajon ez a könnyebb út?Forrás: 123rf.com

Leginkább a csőgyomor-műtét (sleeve) és a gyomorbypass ismert Magyarországon. Mindkét műtéttípus hatalmas fogyást eredményez. és jó esetben az éhségérzetet, és számos krónikus betegség kockázatát is megszűnteti vagy jelentősen mérsékli.

Ám a testsúlycsökkentő beavatkozásnak ára van, nem csupán szó szerint értve, hanem úgy is, hogy a gyakran már gyermekkor óta rossz életmódot elkerülhetetlenül meg kell változtatni - erről beszélt a Gyógyzónának dr. Káposztás Zsolt sebész.