Fogyassz narancsot, 3 okot is mondunk, miért!

Amellett, hogy tápanyagokban gazdag, a narancs többek között tisztítja az emésztőrendszert, erősíti a hajszálerek falát, szűrt leve pedig megnyugtatja a kipirosodott bőrt.


1. Gazdag vitaminban és ásványi anyagokban 

A narancs nagy mennyiségben tartalmaz A-, C-, kisebb mennyiségben pedig K- és B-vitamint, folsavat, magnéziumot, káliumot és antioxidánsokat, ezért fogyasztása – főleg a téli időszakban – kifejezetten ajánlott.

2. Kiváló a bőrpanaszokra is 

Kiváló a bőr-rendellenességek, emésztési zavarok, ínysorvadás, köszvény, láz, magas vérnyomás, meghűlés, hurutos megbetegedések, reuma és szívpanaszok, valamint a tüdőgyulladás kezelésére. Szűrt leve kiváló kozmetikum: megnyugtatja a kipirosodott bőrt és gátolja a hámlást.

Narancsból a súlyos, kemény, vékony héjú darabokat érdemes választaniForrás: 123rf.com

Emellett tisztítja az emésztőrendszert, erősíti a hajszálerek falát, valamint a szív és a tüdő működésére egyaránt kedvező hatással van. Mivel kalóriatartalma rendkívül alacsony, így azok is bártan fogyaszthatják, akik súlyfölösleggel küzdenek.

3. Narancsolajos fürdő a téli letargia ellen 

A komor téli időjárás miatt sokszor vagyunk kedvetlenek és levertek, ilyenkor mindenképp ajánlott egy kellemes, illóolajos fürdő. A narancs nyugtatja az idegrendszert, ezáltal ellazít és javítja a közérzetünket. Ha pedig megtűzdeljük szegfűszeggel, az egész lakást illatosíthatjuk vele.

A vásárlásnál a súlyos, kemény, vékony héjú gyümölcsöket érdemes választani. A narancs a hűtőben akár több hétig is eláll, de ha szobahőmérsékleten tároljuk, akkor minél hamarabb ajánlott elfogyasztani, ugyanis néhány napon belül száradásnak indul.