Még 3 közhely, amit nem gondolhatsz komolyan

Nemrég összegyűjtöttünk néhány szerintünk káros közhelyet, amelyeknek még véletlenül sincs igazságtartalmuk. A sikerre való tekintettel hoztunk még egy adagot, utolsóként egy elgondolkodtatóbb mondással.

Közhelyek, újratöltve. Gyűjtöttünk még hármat, amelyekről érdemes elgondolkodnod.

1. A stílus maga az ember

Először is mi a stílus? Az öltözködés? A viselkedés? A szokások? Vagy mindez együtt? A stílus a kifelé való kommunikációs formáink összessége, kívül van. Mivel egymással általában a "külső részeinkkel" érintkezünk, valóban kellemes egy jó stílusú emberrel időt tölteni, a rossz stílusú emberek pedig kevésbé népszerűek. De biztos, hogy ez határozza meg, ki milyen ember? Aki kiejti ezt a mondatot, valóban nem hallott még a stílusos maffiózókról és a csuhában járó, mogorva szentekről, akik egész életüket mások javára fordítják? Hogy csak két szélsőséget említsünk.

Egy jó stílusú emberrel kellemes időt tölteni, a rossz stílusú emberek pedig kevésbé népszerűek. De biztos, hogy ez határozza meg, ki milyen ember?Forrás: 123rf.com

2. Az vagy, amit megeszel!

Ez az előző kistestvére. Hála a csodálatos belbeccsel rendelkező gazdagokért, Istenem, akik egészséges és tápláló ételekkel gazdagítják magukat – és ezáltal magukkal a világot! Ó, csak ments meg a szegényektől, akiknek nem jut más a gyomrába, mint kenyér és szalonna! Hát mégis milyen ember lehet valaki, szalonnával a gyomrában?

3. Előbb legyél te jól, aztán adhatsz másoknak!

A végére hoztunk egy felemás közhelyet. Egyik oldalról egyet tudunk érteni ezzel a mondással, mert valóban, aki lelkileg kiegyensúlyozott, az többet és jobbat tud adni másoknak, mint aki frusztrált és elégedetlen az életével. Sokan esnek abba a hibába, különösen nők, hogy nem figyelnek saját igényeikre, nem töltekeznek rendszeresen saját testi és pszichés egészségük érdekében és felörlődnek a másokért élésben.

De mitől lesz valaki lelkileg kiegyensúlyozott? Nem is attól, ha (először) csak magára figyel. Sok olyan embert ismerek, aki teljesen belecsavarodik saját magába, annyira kutatja, hogy mitől lehetne jobban, hogy észre sem veszi a körülötte élők szükségét. Pedig éppen attól lehetne jobban, ha kicsit elszakadna a köldökétől, és mások javára is fordítana idejéből és energiájából. Úgyhogy ez a mondás talán jobban hangzik így: "Legyél te is jól, és adjál másoknak is!"