Az ősz minden szépsége

Az ősz különleges évszak. Az emberek maguk mögött hagyják a forró, nyári napokat, de közben már készülődnek az előttük álló, téli időszakra. Az ősznek is megvan a maga szépsége, sőt! Az Unilife csokorba szedett néhány jelenséget, aminek pont ilyenkor örülhetünk. 

Hűs éjszakák

Ami egyikünknek szomorúság, az a másiknak maga az öröm: ősszel búcsút mondunk a kánikulának. Ismét előkerülnek a takarók, és végre nem arra kelsz az éjszaka közepén, hogy még mindig 30 fok van, és szakad rólad a víz – olvasható az unilife.hu oldalán.

Még egy nagy séta is mennyivel jobban esik a friss levegőn!Forrás: 123rf.com

Újra jólesik a mozgás

A nagy hőségben a szabadban sportolni, vagy akár csak kirándulni...nem mindenkinek jön be. Ősszel azonban ez megváltozik, újra kocoghatsz, bicajozhatsz, úgy, hogy csak annyira izzadsz, amennyire azt a mozgás indokolja, nem tesz rá még egy lapáttal a forróság. De még egy nagy séta is mennyivel jobban esik a friss levegőn!

Betegségmegelőzésre is jó a természetjárás

Civilizációnk egyik negatív hozadéka, hogy egyre inkább elszakadunk a természettől. A világ népességének fele városokban él, ahol a természetes környezettel való érintkezés lehetősége korlátozott.

Elolvasom.

Elő a divatos ruhákkal!

Melegben mindenki igyekszik a lehető legszellősebben öltözni, nem úgy ősszel. A kevésbé változatos nyári ruhatár után jöhetnek az izgalmas őszi szettek. Ilyenkor előkerülhetnek a divatos felsők, egy-egy mutatós sál, de egy jó lábbelivel is fel lehet dobni a napi összeállítást.

A fotón az ősz páratlan színvilága, ám a valóságban még ennél is szebb. Aki nem hiszi, járjon utána!Forrás: 123rf.com

Az ősz hangulata

Az őszt sokan a legszebb évszaknak tartják. A sárguló, hulló falevelek hangulatos látványt nyújtanak. A fotózás szerelmeseinek is kedves időszak ez, hiszen remek tájképeket lehet készíteni a fákról, bokrokról vagy a különböző színekben pompázó levélszőnyegről. Az évszak keserédes melankóliája pedig számos költőt megihletett már, és egyikünk lelkét sem hagyja hidegen.

Nem sokára csomagol a Mikulás, na meg közeledik a karácsony

Az ősz beköszöntével, ahogy telnek-múlnak a napok, akarva-akaratlanul is egyre többször eszébe jut az embernek, hogy hamarosan itt az év vége. A gyerekek egyre izgatottabban várják a december elején érkező Mikulást, és sokan már ősszel elkezdenek készülődni a karácsonyi időszakra, ami nem is feltétlenül baj, hiszen ki ne szeretné felkészülten várni az ünnepeket?