Hogyan maradjunk egészségesek a hideg napokon?

Elsősorban azoknak kell jobban odafigyelniük a téli megbetegedésekre, akiknek gyenge az immunrendszere.

Hogyan előzzük meg a klasszikusnak számító téli nyavalyákat? A gyenge védekezőképességnek több oka is lehet: elképzelhető, hogy még nem fejlődött ki megfelelően (mint például a kis gyermekeknél és a csecsemőknél), de ennek az ellenkezője is lehet: a szervezet korosodásával csökken az ellenállóképesség. Ezen kívül azok az emberek is veszélyeztetettek, akiknek egy krónikus betegség miatt, vagy egy aktuálisan futó gyógyszeres kezelés következtében gyenge az immunrendszerük.

A megfelelő öltözködésen kívül az is lényeges, hogy télen se hagyjuk el magunkat!Forrás: 123rf.com

A kulcs a réteges öltözködés

Természetesen a legfontosabb, hogy – a kinti levegőhöz alkalmazkodva – öltözködjünk megfelelően. A külső környezeti tényezők által okozott betegségekkel szemben a legjobb a réteges öltözködés. A megfelelő öltözködésen kívül az is lényeges, hogy télen se hagyjuk el magunkat!

Tartsuk sporttal karban testünket: ha az időjárás nagyon zord, és nem alkalmas a külső sporttevékenységekre, akkor néhány fekvőtámasszal és felüléssel, vagy a konditermek kardiogépeinek használatával dolgoztassuk meg az izmainkat!  

Ne feledjük azonban, hogy – a sérülések elkerülése érdekében – minden sportnál a bemelegítés a legfontosabb!

Vitaminból sosem elég

A mozgás mellett a táplálkozásnak is jelentős szerepe van az egészség megtartásában.

A változatos étkezés mellett jó, ha a hideg napokon különböző vitaminkészítményekkel biztosítjuk szervezetünk egyensúlyát.  

Szerencsére a gyógyszertárakban és drogériában is kapható kombinált készítmények rendszerint tartalmazzák a szükséges napi adagokat. Ne várjuk meg, amíg a betegségek lecsapnak ránk, tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy egészségesek maradjunk!

Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy egészségesek maradjunk!Forrás: 123rf.com

A vitaminkészítmények azért terjedtek el, mert a táplálkozás során nem minden esetben tudjuk bevinni a megfelelő mennyiséget ezekből az anyagokból. Az egyéni különbségek rendkívül nagyok. Miért? Mert a szükséges vitaminmennyiségnél az életkoron kívül az esetleges kísérő betegségeket, a korábbi megbetegedéseket, és még számos egyéb tényezőt is figyelembe kell venni.  

Kiürültek a vitaminraktáraid? Segítünk, hogyan töltsd fel!
A vitaminok és a jó alapanyagok a táplálkozásban testi-, és így lelki energiáinknak is jót tehetnek. Mit vegyél magadhoz, ha úgy érzed, lemerültél? Elolvasom