Akire érdemes hallgatni: Nick Vujicic

Biztosan te is szoktad úgy érezni, annyi rossz összejött egyszerre, hogy ettől minden kilátástalannak tűnik. Azonban egy bizonyos eltelt idő távlatából – vagy egy még nagyobb akadály felbukkanásakor – már egyáltalán nem találod akkora nagy gondnak. Ha kíváncsi vagy valaki olyanra, aki nehéz helyzetében is képes elégedett, sőt, másik számára motiváló maradni, akkor olvasd tovább laptársunk, az unilife.hu cikkét.

Ha hallottál már Nick Vujicic-ről, akkor pontosan tudod miért, ha pedig nem, akkor eláruljuk: a szóban forgó férfi végtagok nélkül jött a világra, így élete során nemcsak az egyértelmű különbözőségével, hanem a fizikai világ millió nehézségével is meg kellett küzdenie. Szükségtelen mondani, hogy a mostanra híres motiválóvá vált Nick élete nem volt fenékig tejfel: komoly mélységeket járt meg mielőtt kibékült volna a testtel és az élethelyzettel, amibe belekényszerült.

Nick Vujicic motivációs tréner világszerte beszél életéről és tapasztalatairól, ezzel motiválva bárkitForrás: 123rf.com

Nicholas James Vujicic 1982-ben született Ausztráliában, szerb szülők gyermekeként, a ritka tetra-amelia szindróma áldozataként, amely konyhanyelven megfogalmazva a végtagok hiányát jelenti. Szüleit eleinte sokként érte gyermekük állapota, ám a különös kondíciók ellenére a fiú életfunkciói működtek. Gyerekként azzal szembesülni, hogy az ember mindenki számára nyilvánvaló módon különbözik a társaitól sokkoló, emellett Vujicic – mint oly sokan mások – piszkálódás áldozata is volt korai éveiben. Nick depressziós lett, legmélyebb pontján pedig öngyilkosságot is megkísérelt.

Példája jól mutatja, hogy

a legrosszabból is van visszaút, ugyanis mostanra gyengeségeit az erősségévé változtatta: világszerte beszél életéről és tapasztalatairól, ezzel motiválva bárkit, aki úgy érzi, kicsúsznak a dolgok a kezei közül.

Családja lett, valamint több könyv szerzője, amelyekben közelebbről is megismertet bennünket mindazzal, amit az évek során tapasztalt és tanult. Előadásai során viccesen és közvetlenül mesél megvívott harcairól, amelyek gyorsan rádöbbentik az embert, hogy olykor mennyire jelentéktelen dolgok miatt fáj a feje.

 Ha valaki egy ilyen helyzetből is ki tudja hozni a maximumot, akkor neked is menni fog!

10 tipp a mindennapi boldogsághoz

A boldogság mindenkié! Igen, boldognak lenni mindennap lehetséges, viszont a boldogság mindenkinél másképpen néz ki. Valakinek a békét jelenti, egy biztonságos baráti társaságot, ahol elfogadják az embert, vagy jelentheti még azt a szabadságot, amelyben megvalósíthatod legmélyebb álmaidat is.

Elolvasom