Tedd kellemesebbé az őszi napokat illóolajokkal!

Az ősz az elengedés, elmúlás időszaka. Lombhullás, színes falevelek, hűvösebb időjárás jellemzi. Ilyenkor visszahúzódunk, akárcsak a természet. Ezt az időszakot hangulatingadozás is kísérheti.

Az otthon töltött pillanatokat hangulatosabbá és pihentetőbbé teheted illóolajok segítségével. Az illóolajokat közel 6000 éve használják az emberek egészségük, hangulatuk javítására. Köztudott, hogy hatással vannak érzelmeinkre, érzéseinkre, és így közérzetünkre is.

Illóolajok: hatással lehetnek a közérzetünkreForrás: 123rf.com

Különböző módon élvezheted az illóolajok illatát. Teheted aroma diffúzorba – nekem is ilyen készülékem van, és nagyon szeretem – vagy hagyományos párologtatóba. Fürdővízbe is csepegtethetsz pár cseppet, de akár masszázsolajként is használhatod (érdemes előtte kipróbálni, hogyan reagál rá a bőröd). Én esténként a párnámra szoktam csepegtetni a pihentetőbb és mélyebb alvás érdekében, viszont figyelembe kell venni, hogy egyes olajok a párnahuzat anyagán nyomot hagyhatnak.

A lélek támogatója

A kellemes illat pszichológiai előnyöket is nyújthat.

Teheted aroma diffúzorba vagy hagyományos párologtatóbaForrás: 123rf.com

Az illóolajok belégzése serkenti a szaglórendszert, eléri az agyat, hat a nagyagy központi részén a limbikus rendszerre, mely az érzelmekhez, pulzushoz, vérnyomáshoz, valamint a légzéshez, stresszhez és hormonháztartáshoz kapcsolódik. 

Ezáltal az illóolajok holisztikus hatást gyakorolnak a szervezetre.

Aludd magad szebbé!
Száraz a bőröd, hullik a hajad? Lehet, keveset alszol, ugyanis szépségünk nagy részét a pihenésből nyerjük. Mutatjuk, hogyan nyerheted vissza életteli önmagad! Elolvasom

Befolyásold illatokkal az érzelmi állapotod!

Válassz kedvedre a lélekemelő illatok közül! Használj 100 százalékig természetes, növényi koncentrátumból készült minőségiolajokat! Alkalmazhatsz csak egyfélét, vagy keverheted is őket. Sok helyen találsz már kevert olajokat is mint „belső béke", „anti-stressz" vagy „meditációs illóolaj".

Ezekből az olajokból lélegezz be!

  • A bazsalikomolaj csökkentheti a szorongást, meleg, fűszeres aromája kiegyensúlyoz.
  • Az édes narancsolaj gyümölcsös aromája melegséget és optimizmust sugároz. Egyszerre élénkít és nyugtat.
  • A citromolaj nagyon jó támogatója a pozitív hangulatnak. A citrom tisztít és véd. Felemeli a lelked és jókedvet varázsolhat frissességével.
  • A levendulaolaj enyhítheti a feszültségérzetet, elősegítheti a nyugodt alvást. Ellazít és kiegyensúlyoz.
  • Az indiaicitromfű felvidíthat és fokozza az optimizmust. Hangulatjavító és egyensúlyteremtő.
  • A pozitív hangulat támogatója lehet még az Ilang-ilang olaj, mely sokak számára erőteljes illatú lehet.
  • Az érzékszervek felélénkítésében segíthet a Bermagott-olaj, mely stressz és szorongás ellen egyaránt ajánlott.
Fürdővízbe is csepegtethetsz pár cseppet, hogy ellazítsd magadForrás: 123rf.com

 

 Varázsold harmonikussá otthonod légkörét az aromaterápia segítségével! Engedd, hogy az illóolajok világa magával vigyen, és hagyd, hogy az általad választott illatok segítségével szárnyalhassanak mindennapjaid!

Győzd le az őszi fáradtságot energiát adó gyógynövényekkel!
Minden borongós nap növelheti kedvetlenségünketm, ez az őszi fáradtság. Van megoldás, ha energiával feltöltve szeretnéd folytatni az őszi napokat. Elolvasom